Polityka prywatności


DANE OSOBOWE


Wypełnienie formularza zamówienia jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych
Klienta przez MEGA SPORTING Patrycja Czarnecka-Zając z siedzibą w Śremie, ul. Wiosny Ludów 9  zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. „O ochronie danych osobowych” ( Dz. U. Nr 133, poz. 883.). Dane osobowe Klienta będą przetwarzane wyłącznie w celu realizacji złożonego zamówienia, w tym wystawienia faktury i prowadzenia sprawozdawczości finansowej. Dane te są poufne i nie będą ujawniane osobom trzecim.

Dane osobowe Klienta, chronione zgodnie z ustawą o danych osobowych nie są przekazywane, odsprzedawane ani użyczane innym osobom lub instytucjom, a ich udostępnienie jest konieczne w celu wywiązania się z umowy kupna sprzedaży towarów i usług. Dostęp do danych osobowych posiada jedynie Administrator Sklepu. Każdy Klient, który wypełnił formularz zamówienia ma możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub wystąpienia o ich usunięcie pisząc na adres administratora biuro@megasporting.pl


PLIKI COOKIES

Korzystanie ze sklepu http://megasporting.pl oznacza zgodę na wykorzystywania plików cookies, niektóre z nich mogą już być zapisane w przeglądarce.

Czym są i do czego służą pliki cookies?
Pliki cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić niektóre treści sklepu.

Do jakich celów używamy plików cookies?
- w celu uwierzytelniania użytkownika w sklepie i zapewnienia sesji użytkownika w sklepie (np. utrzymania zawartości koszyka zakupów)
- w celu utrzymania sesji użytkownika sklepu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła
- w celu zbierania ogólnych i anonimowych danych statystycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)
- w celu świadczenia funkcji interaktywnych związanych z promocją sklepu w portalach społecznościowych: Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii] oraz plus.google.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Jak zmienić ustawienia cookies?
Zmian w sposobie korzystania z cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta użytkownik:
- Mozilla Firefox - menu "Narzędzia" --> "Opcje" --> "Prywatność".
- Internet Explorer - menu "Narzędzia" --> "Opcje internetowe" --> "Prywatność" 
- Google Chrome - menu (ukryte pod trzema poziomymi kreskami w prawym górnym rogu przeglądarki) --> "Narzędzia" --> "Wyczyść dane przeglądania" lub "Więcej informacji"
- Opera - przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu --> "Ustawienia" --> "Wyczyść historię przeglądania" lub "Zarządzaj ciasteczkami"
- Apple Safari - menu "Safari" --> "Preferencje" --> "Prywatność"
- telefony komórkowe, tablety i inne urządzenia mobilne - każdy model urządzenia może funkcję cookies obsługiwać w inny sposób. Zapoznaj się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.